
מהו בדק בית?
ליקויי בניה – מכת מדינה
לפי מחקר של הטכניון – 100% מהדירות בישראל נבנות עם ליקויי בניה (קישור למחקר בתחתית העמוד).
בבואנו לבצע בדק בית / ביקורת מבנים, מטרותינו תהיינה לאתר את כל הליקויים וכשלים שביצע הקבלן. בדרך כלל, ביקורות המבנים מתבצעות בהזמנת בעל הנכס.
בדיקת ליקויי בניה – ליקויי בניה אינם גזירת גורל
בדק בית מתבצע בנכס על ידי בודק מוסמך מטעם חברות איתור ליקויי בניה. הבודק יאתר את כל סוגי הליקויים הניתנים לגילוי. בנוסף, ישווה הבודק את מפרט המכר שסיפק הקבלן בעת חתימת החוזה, לבין הרכיבים שנמצאים בפועל בדירה. לאחר הביקורת מפיק הבודק חוות דעת הנדסית המפרטת את הליקויים שאותרו. חוות הדעת נמסרת לקבלן – לביצוע התיקונים. במידה והקבלן אינו משתף פעולה, ניגשים אל עורך דין המתמחה בליקויי בניה להמשך טיפול וייצוג משפטי.
כאשר מאתרים ליקויים שלא ניתן לתקנם, יספוג הנכס ירידת ערך שערכה המדויק יקבע ע"י שמאי מקרקעין.
תביעת קבלן במידה ואינו מתקן את הליקויים
במידה ופניתם אל הקבלן ונתקלתם בחוסר שיתוף פעולה מצידו, כדאי לפנות עם חוות הדעת ההנדסית לעורך דין מומחה בתחום ליקויי בניה שיבחן את המקרה. עורך הדין ידרוש מהקבלן לתקן את הליקויים שניתנים לתיקון. בנוסף, ידרוש עורך הדין פיצוי כספי עבור ירידת הערך שקבע השמאי, במקרה ונתגלו ליקויים בלתי ניתנים לתיקון.
ברוב המקרים ישתף הקבלן פעולה, הוא יתקן את הליקויים, יעביר את הפיצוי במידת הצורך והתיק ייסגר. לעומת זאת, במקרים בהם לא ישתף הקבלן פעולה, יעבור התיק לתביעה משפטית בבית המשפט להכרעת הדין על ידי שופט.
לקבלת הצעת מחיר בקליק לחצו כאן
או בטלפון במספר: 055-6657890
מעוניינים להיכנס לדירה בבטחון ?